De oorsprong van Graphius gaat terug tot 1928. André Geers, koster in Oostakker, richt drukkerij/uitgeverij A. Geers op. Het is in 1928 helemaal niet ongewoon dat kosters ook familiedrukwerk als huwelijksdrukwerk en rouwdrukwerk verzorgen.

1977 is een belangrijk jaar voor drukkerij/uitgeverij A. Geers, want Emiel Geers en zijn echtgenote Micheline nemen de zaak van zijn vader over. Ze slagen erin om de vroegere dorpsdrukkerij stapsgewijs te laten groeien tot een KMO met 35 medewerkers. De drukkerij specialiseert zich in het drukken van magazines.

Wanneer in 2000 Denis en later Philippe Geers in de zaak stappen, start een periode van exponentiële groei. Geers Offset steekt de grenzen over en levert aan klanten in Nederland en Frankrijk. De drukkerij legt zich toe op producten van topkwaliteit. Om luxedrukwerk en prachtige boeken te maken, investeert Geers Offset in machines en de uitbreiding van het team met gekwalificeerde vaklui.

Mensen blijven hun mooiste momenten vastleggen als herinnering. Dat dit niet gestopt is met de komst van de digitale fotografie is duidelijk. Een gepersonaliseerd fotogeschenk is vaak een erg gewaardeerd cadeau.

Om op deze vraag in te spelen lanceert Geers Offset in 2007 picturebook.be. Het is een bijkomend aanbod, gericht op de eindconsument.

In wijzigende marktomstandigheden wordt duidelijk dat schaalvergroting en het opzetten van een geïndustrialiseerd productieapparaat de aangewezen strategie vormen om een rendabel grafisch bedrijf verder uit te bouwen.

Na een lange periode van onderhandelen bereikt Geers Offset in 2009 een akkoord over de overname van drukkerij Sintjoris.

De strategie wordt uitgeschreven om, onder de noemer ‘Graphius’, een verder acquisitieparcours uit te bouwen. Daarbij blijft elk van de dochterbedrijven haar commerciële eigenheid en structuur behouden, terwijl ze gebruikmaakt van de industriële site van Graphius. De persoonlijke aanpak van een klein bedrijf wordt gekoppeld aan het efficiënte hightech productieapparaat van een grote groep.

In 2010 breidt de familie uit met New Goff. In 2011 treedt Druk In De Weer toe en in 2012 volgt De Duurzame Drukker. Deckers Snoeck vervoegt de rangen in 2013.

De toetreding van Boone-Roosens in 2015 betekent dat Graphius ook een afdeling in Brussel heeft. De etikettageafdeling van Boone-Roosens vindt een partner in de kartonnageafdeling van Graphius en wordt Etiglia gedoopt.

Begin 2016 gaat Graphius als de grootste offline drukkerij van België een strategische alliantie aan met Flyer.be uit Brugge, de grootste online drukkerij van België. Graphius zet de webexpertise van Flyer.be in om verschillende online diensten op te starten en bestaande diensten te verbeteren.

In de toekomst staat Graphius open voor andere acquisities binnen de grafische sector, als deze bedrijven qua synergie een gunstig effect hebben op de operationele werking van de groep.