De oorsprong van Graphius gaat terug tot 1928. André Geers, koster in Oostakker, richt drukkerij/uitgeverij A. Geers op. Het is in 1928 helemaal niet ongewoon dat kosters ook familiedrukwerk als huwelijksdrukwerk en rouwdrukwerk verzorgen.

1977 is een belangrijk jaar voor drukkerij/uitgeverij A. Geers, want Emiel Geers en zijn echtgenote Micheline nemen de zaak van zijn vader over. Ze slagen erin om de vroegere dorpsdrukkerij stapsgewijs te laten groeien tot een KMO met 35 medewerkers. De drukkerij specialiseert zich in het drukken van magazines.

Wanneer in 2000 Denis en later Philippe Geers in de zaak stappen, start een periode van exponentiële groei. Geers Offset steekt de grenzen over en levert aan klanten in Nederland en Frankrijk.

De drukkerij legt zich toe op producten van topkwaliteit. Om luxedrukwerk en prachtige boeken te maken, investeert Geers Offset in machines en de uitbreiding van het team met gekwalificeerde vaklui.

In wijzigende marktomstandigheden wordt duidelijk dat schaalvergroting en het opzetten van een geïndustrialiseerd productieapparaat de aangewezen strategie vormen om een rendabel grafisch bedrijf verder uit te bouwen.

Na een lange periode van onderhandelen bereikt Geers Offset in 2009 een akkoord over de overname van drukkerij Sintjoris.

De strategie wordt uitgeschreven om, onder de noemer ‘Graphius’, een verder acquisitieparcours uit te bouwen. Daarbij blijft elk van de dochterbedrijven haar commerciële eigenheid en structuur behouden, terwijl ze gebruikmaakt van de industriële site van Graphius. De persoonlijke aanpak van een klein bedrijf wordt gekoppeld aan het efficiënte hightech productieapparaat van een grote groep.

In 2010 breidt de familie uit met New Goff. In 2011 treedt Druk In De Weer toe en in 2012 volgt De Duurzame Drukker. Deckers Snoeck vervoegt de rangen in 2013.

De toetreding van Boone-Roosens in 2015 betekent dat Graphius ook een afdeling in Brussel heeft, meer bepaald in Beersel. De etikettageafdeling van Boone-Roosens vindt een partner in de kartonnageafdeling van Graphius en wordt Etiglia gedoopt.

In de zomer van 2016 sluit Dereume Printing uit Drogenbos zich aan bij Graphius. Dereume verhuist in de zomer van 2017 naar Beersel, dat slechts enkele kilometers verderop ligt. Graphius investeert in uitbreidingen aan het gebouw en een volledig gemoderniseerd machinepark. Boone-Roosens en Dereume Printing vormen voortaan samen Graphius Brussel.

Nauwelijks een maand na de toetreding van Dereume, maken ook Stevens Print & GuidoMaes.Printingdeluxe.***** in 2016 de overstap naar Graphius. De drukkerijen blijven gespecialiseerd in hun niche-activiteit van luxueus drukwerk met een fijne meerwaarde, ook na hun verhuis naar het Graphius-hoofdkwartier in Gent in 2017.

In de toekomst staat Graphius open voor andere acquisities binnen de grafische sector, als deze bedrijven qua synergie een gunstig effect hebben op de operationele werking van de groep.