[av_three_fifth first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Graphius is een milieubewuste organisatie. Als drukkerij betekent dat soms dat je creatieve oplossingen moet bedenken om je voetafdruk te compenseren. Om onze papierresten een tweede leven te geven, slaan Graphius en de IVIO Salvator school de handen in elkaar.

Luc Matthys en Lies Van der Sype, twee leerkrachten Muzische Vorming Beeld van de IVIO Salvator school in Oostakker, geven les in het buitengewoon onderwijs. De kinderen in hun klassen hebben één of meerdere leerstoornissen, maar zijn vaak handig en vinden over het algemeen hun weg terug naar het gewoon onderwijs. “De leerlingen komen bij ons terecht via andere scholen”, vertelt Luc Matthys. “We voorzien sociale en emotionele zorgen, maar ook logopedie, ergotherapie en er is een centrum voor ambulante revalidatie naast de school.”

In het vak ‘crea’ komen geregeld verborgen knutseltalenten bovendrijven. Lies Van der Sype: “Sommige kinderen op onze school hebben moeite met rekenen, maar blijken dan wel heel creatief te zijn. We merken dat de kinderen zich kunnen uitleven in het knutselen. Soms zelfs met echte kunstwerkjes als resultaat.”

Graphius is blij daar een minieme bijdrage aan te kunnen leveren. Met deze vorm van recyclage gaat er niet alleen minder papier verloren, het is ook nog eens zeer deugdelijk materiaal. “De kwaliteit van het papier is enorm”, weet Luc Matthys. “Dat kunnen wij niet betalen. De kinderen zullen het papier ook gebruiken voor hun nieuwjaarsbrieven, daar kijken we alvast naar uit.”

Bij Graphius staan we steeds open voor vergelijkbare initiatieven. Uw voorstel is welkom via info@graphius.com
[/av_textblock]

[/av_three_fifth][av_two_fifth]

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’5638′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’5641′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’5644′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]

[/av_two_fifth]