[av_one_full first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Post Mortem: Vesalius tussen kunst en wetenschap
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_three_fourth first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
“De Post Mortem tentoonstelling benadert de confrontatie met het dode lichaam vanuit een dialoog tussen wetenschap en hedendaagse kunst. De grens van het taboe wordt afgetast, de fijne lijn waar fascinatie en afkeer in elkaar vloeien, bewandeld. Maar bovenal wil de tentoonstelling een ervaring van ruwe schoonheid aanreiken. De setting van de tentoonstelling draagt meer bij dan louter het decor, maar stuurt de beleving. Post Mortem gaat door in de authentieke 19e-eeuwse autopsiezalen en bibliotheken van de Forensische Gekeeskunde van de Universiteit Gent en in de Cirque, het anatomisch auditorium van KASK. 

Meer dan 25 nationale en internationale hedendaagse kunstenaars, onder wie de nieuwe eredoctor van de Universiteit Gent Berlinde De Bruyckere, stellen nieuw werk tentoon binnen een wetenschappelijk biotoop en tussen de wetenschappelijke artefacten waaruit ze inspiratie haalden.”
[/av_textblock]
[/av_three_fourth]

[av_one_fourth]

[av_hr class=’invisible’ height=’15’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_image src=’https://www.graphius.com/wp-content/uploads/2015/11/ced2d8fd-94c0-4001-947a-a91ba3a7b040.png’ attachment=’5688′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]

[/av_one_fourth][av_one_full first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
De tentoonstelling vindt plaats in de UGent, Rommelaere Instituut, Jozef Kluyskensstraat 29, Gent en in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK), Cirque, Louis Pasteurlaan 2, Gent. Tot 20 december 2015 op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 18u.

Graphius mag 15 tickets weggeven voor de tentoonstelling ‘Post Mortem: Vesalius tussen kunst en wetenschap’ van de Universiteit Gent – Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen. U kunt uw gratis tickets opvragen via info@graphius.com – zolang de voorraad strekt.
[/av_textblock]
[/av_one_full]