Het Klarafestival zet dit jaar de aria ‘Erbarme dich, mein Gott’ uit de Mattheuspassie van Bach centraal. Het festival speelt daarmee in op de actualiteit en wil meer dan ooit een eigentijds, maatschappelijk thema aankaarten. De concerten en andere evenementen vinden plaats van 9 tot 24 maart, op tien verschillende locaties. Graphius zet als sponsor haar schouders mee onder het festival.

Erbarme dich, mein Gott. Heb genade, mijn God. Het Klarafestival brengt dit jaar een brede waaier aan universele verhalen over de passie van de mens en zijn compassie met de medemens. Verschillende vormen van klassieke muziek zullen daarbij het vertrekpunt vormen, doorweven van religie, spiritualiteit, diversiteit en polarisering. Ook andere kunstvormen, zoals film, beeldende kunst en muziektheater, hebben hun plaats op het cultuurfestival.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen informatie over tickets vinden op de website van het Klarafestival.