[av_one_third first]
[av_image src=’https://www.graphius.com/wp-content/uploads/2016/06/graphius_brandsenses_IMG_4196_web-square.jpg’ attachment=’6941′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_third]

[av_two_third]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Terwijl wetenschappers onderzoeken of we, onder druk van de klimaatverandering, naar een andere planeet kunnen migreren, is Brand Senses niet van plan om deze planeet snel te verlaten. Het groene communicatiebureau neemt een duidelijk standpunt in tegen de noodvlucht: Fuck living on Mars!

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dimitri Barbe, oprichter en manager van Brand Senses, wordt niet warm van verhuisplannen naar Mars. Hoewel hij erkent dat het “op termijn vast technisch haalbaar wordt”, hoeft Elon Musk geen zitje voor Barbe te reserveren op zijn eerste vlucht naar de rode planeet. “Fuck living on Mars”, schoot door zijn hoofd toen hij enkele jaren geleden over SpaceX hoorde. Het eerste zaadje voor een inspirerend boek was meteen geplant.
[/av_textblock]
[/av_two_third]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Vandaag verstuurt Brand Senses de eerste kopieën van het expliciet getitelde boek. Barbe is trots op de verwezenlijking van zijn team: “Alle medewerkers van Brand Senses zijn doordrongen en overtuigd van groene merkbeleving. We willen onze visie delen met iedereen die er interesse voor heeft, en we willen de boodschap op een positieve, begrijpbare manier brengen. Het boek zal zijn doel bereikt hebben als we een aantal mensen, bedrijfsleiders, verantwoordelijken of consumenten aanzetten tot nadenken en tot actie.”

Fuck living on Mars is een verzameling opinies van groendenkende bedrijfsleiders. “We hebben een selectie gemaakt van een aantal gevestigde waarden uit verschillende sectoren”, licht Barbe toe. “Daarnaast lieten we ook een aantal (piep)jonge start-ups aan het woord. Het zijn bedrijven die in de toekomst écht het verschil zullen maken.”
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_one_half first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Ook Graphius-CEO Denis Geers mag zich tot de lezers van het boek richten. Brand Senses haalt de drukkerij op haar volledig gerestylede website zelfs (impliciet) aan als voorbeeld van een duurzame leverancier om een langetermijnrelatie mee op te bouwen. “We werkten in het verleden al regelmatig en goed samen met Graphius en we kennen elkaar via duurzaamheidsnetwerk The Shift”, vertelt Barbe. “Toen Graphius ons hun eerste duurzaamheidsverslag toestuurde, wisten we zeker dat het de drukkerij zou worden die Fuck living on Mars voor ons zou drukken. Omwille van hun technische kennis en visie, lieten we zaakvoerder Denis Geers graag aan het woord in ons boek.”
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half]

[av_testimonials style=’grid’ columns=’1′ interval=’5′ font_color=’custom’ custom_title=’#1418e5′ custom_content=”]
[av_testimonial_single src=” name=’Dimitri Barbe’ subtitle=’Brand Senses’ link=’http://’ linktext=”]

“Toen Graphius ons hun eerste duurzaamheidsverslag toestuurde, wisten we zeker dat zij Fuck living on Mars voor ons zouden drukken.”

[/av_testimonial_single]
[/av_testimonials]

[/av_one_half][av_textblock size=” font_color=” color=”]
Naast opinies presenteert het boek ook een heleboel facts. Zorgwekkende facts (Per jaar komt naar schatting 8 miljoen ton plastic in de zee terecht. Dat is gemiddeld 20.425 ton per dag.) maar soms ook facts die een oplossing kunnen vormen. Met de productie van zeewier op de Noordzee kan over tien tot twintig jaar evenveel duurzame energie worden geproduceerd als met windmolens, bijvoorbeeld. Brand Senses wil daarmee aantonen dat we op onze eigen planeet nog oplossingen kunnen vinden, of zelfs dat de Aarde zelf oplossingen aanreikt.

Brand Senses op haar beurt geeft elke lezer de kans om zelf een steentje bij te dragen, in de vorm van “in het boek geplante” zaadjes. “We gebruiken de natuur regelmatig om de link naar duurzaamheid te leggen. Mensen zijn onbewust bijzonder gevoelig voor groen, bloemen, planten, natuur … Met ons boek willen we figuurlijk een zaadje zaaien, en het is maar een kleintje om ook letterlijk een toffe bloeiende plant mee te geven.” Wij bij Graphius hebben de zaadjes voor onze nachtbloemen alvast geplant!
[/av_textblock]

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’6929′][/av_slide]
[av_slide id=’6933′][/av_slide]
[av_slide id=’6937′][/av_slide]
[av_slide id=’6953′][/av_slide]
[av_slide id=’6949′][/av_slide]
[/av_slideshow]