Duurzaamheid in een drukkerij omvat veel verschillende aspecten. Een daarvan is het gebruik van milieuvriendelijke krimpfolie. Daarom neemt Graphius voortaan een “bio-based krimpfolie” in gebruik. Bio-based grondstoffen komen voort uit planten en zijn CO2-neutraal. De folie is composteerbaar, bio-afbreekbaar, oxo-degradable en afbreekbaar door UV-licht. De bio-based krimpfolie is te herkennen aan de I’m green bedrukking.

Geert Verfaillie, aankoper bij Graphius, motiveert de omschakeling: “Het granulaat van de bio-based krimpfolie wordt gemaakt uit planten, meer bepaald uit suikerriet. Er wordt geen gebruik gemaakt van eindige grondstoffen. Daardoor is de folie 100% duurzaam en CO2-neutraal.”

Geert Verfaillie weet dat we hiermee een stap vooruit zetten: “Deze aardolierivaatvrije folie is een milieuvriendelijk alternatief voor de nu geldende LDPE-folie. En het is bovendien goedkoper dan het verpakken in dozen.”

Het is de intentie van Graphius om op termijn zoveel mogelijk om te schakelen naar deze milieuvriendelijke kwaliteit.

20161012_krimpfolie2