[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Aan het begin van 2018 publiceert Graphius, voor de zesde keer inmiddels, haar eigen Graphius magazine.

Vooreerst willen we van de gelegenheid gebruikmaken om u onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar over te maken. Wij klinken met u op een jaar vol voorspoed, uitdagingen en geluk voor u en uw naasten.

2017 was een dynamisch jaar voor Graphius, met verschillende hoogtepunten. Met de uitbreidingen aan onze Beersel-site en de verhuis van Dereume Printing plantten we onze vlag krachtig en definitief in Brussel. Twee andere drukkerijen, Stevens Print en GuidoMaes, verhuisden van Merelbeke naar onze site in Gent, wat de productieflow en de algemene efficiëntie binnen het hele bedrijf ten goede komt. De toetreding van Drukkerij Schaubroeck ten slotte, is een weldoordachte zet met het oog op een verbreding van onze basis.

Het voorbije jaar vormde ook op het wereldtoneel een scharnierpunt. Niet in het minst voor vrouwenemancipatie en gendergelijkheid. Time Magazine verraste in december aangenaam met haar verkiezing van ‘Person of the Year’. Niet de Chinese president Xi Jinping, niet NFL-quarterback Colin Kaepernick, niet Donald Trump godbetert, maar wel de vrouwen achter de #MeToo-beweging kregen de verdiende eer opgespeld.

De verhalen in dit magazine gaan – gelukkig maar – niet over seksueel misbruik of ongepast seksueel gedrag tout court. Wel zetten we een reeks verbluffend sterke vrouwen in de kijker, elk op hun eigen manier of met hun eigen inbreng.

Zo hebben de vrouwen achter de #MeToo-hashtag ons geïnspireerd om de iconische Marilyn Monroe op onze cover te plaatsen. Dat de persoonlijke muze van fashionista’s wereldwijd relevant blijft, bewijst Joshua Greene. De zoon van Marilyns vertrouwenspersoon Milton H. Greene herstelde oude en nooit eerder geziene foto’s in hun oorspronkelijke eer en verzamelde ze in een prachtig boek.

In Parijs neemt Claire de Cointet de fakkel over van Nicolas Roche als directeur van Editions Centre Pompidou. Van een krachtige vrouw gesproken. Nog in Frankrijk beheert Florence Cane de organisatie rond Yannick Alléno. In Afrika treedt een hele generatie zelfbewuste vrouwen op het voorplan, zo bewijzen de foto’s en niet in mindere mate het relaas van Eddy Van Gestel. Dichter bij huis bokst Gita Deneckere strijdlustig op tegen het glazen plafond aan de Universiteit Gent. Anniek Gavriilakis draagt de Bond zonder Naam op haar elegante schouders. En onze eigen Ciska De Muyter staat aan het roer van Drukkerij Schaubroeck, dat zich onlangs aansloot bij Graphius.

Ook de andere verhalen in ons magazine zullen u kunnen boeien, daar zijn we van overtuigd. Zowel de mannelijke verhalen over onder meer Louis Vuitton en Olivier Föllmi, als de ‘genderneutrale’ stukken – of hoe had u de zombies van The Walking Dead willen omschrijven?

Dames en heren, wij wensen u veel leesplezier toe.
[/av_textblock]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Graphius magazine is ook online beschikbaar. De papieren versie is gratis te verkrijgen op eenvoudig verzoek via magazine@graphius.com.
[/av_textblock]

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’7′ control_layout=’av-control-default’ custom_class=”]
[av_slide id=’12216′][/av_slide]
[av_slide id=’12220′][/av_slide]
[av_slide id=’12224′][/av_slide]
[av_slide id=’12228′][/av_slide]
[av_slide id=’12232′][/av_slide]
[av_slide id=’12236′][/av_slide]
[av_slide id=’12240′][/av_slide]
[av_slide id=’12244′][/av_slide]
[/av_slideshow]