Medewerkers van drukkerijgroep Graphius kunnen voortaan intekenen om een bedrijfsfiets te verkrijgen.

De nieuwe ecovriendelijke maatregel is vanaf begin mei beschikbaar voor alle medewerkers op de drie Belgische productiesites: in Gent (Oostakker), Brussel (Beersel) en Nazareth.

Alle werknemers van Graphius die over een eigen e-mailadres beschikken, ontvingen vorige maand een enquête per e-mail. Van de 275 aangeschreven personen, reageerden er 96. Hun interesse is hoopgevend voor de mobiliteitscijfers, want:

  • 69% van de respondenten woont op een haalbare fietsafstand van het werk (tussen 0 en 20 km).
  • 64% heeft tot vandaag nog nooit de fiets gebruikt om de woon-werkafstand af te leggen.
  • 41% wenst een bedrijfsfiets en is bereid daar een eigen bijdrage voor te leveren.
  • 23% wenst een bedrijfsfiets en is niet bereid daar een eigen bijdrage voor te leveren.
  • 66% geeft aan dat hij/zij meer met de fiets naar het werk zou komen als Graphius hen daarin zou ondersteunen.

Samenwerking met o2o

Daarom heeft Graphius besloten om die ondersteuning dan ook aan te bieden. De drukkerijgroep gaat een samenwerking aan met o2o, een Gents bedrijf dat gespecialiseerd is in het leasen van bedrijfsfietsen.

Graphius organiseert de komende weken zeven infosessies op de drie productiesites. Op vrijdag 4 mei kunnen werknemers hun volgende stalen ros vervolgens uitproberen en kiezen tijdens een heuse testdag op de site van Graphius te Oostakker.

Het project past volledig binnen de duurzame strategie van Graphius. Het bedrijf draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen namelijk hoog in het vaandel. Bovendien zullen de bedrijfsfietsen – zowel op korte als op lange termijn – een gunstige invloed hebben op de mobiliteitscijfers, een daling van het ziekteverzuim, de fitheid van de werknemers, de tevredenheid van de werknemers, het bedrijfsimago, enz.