De kracht van drukwerk

De perceptie van marketeers over welke kanalen het meest effectief zijn, sluit zelden aan bij de realiteit. De waarheid is dat tijdschriften, kranten en direct mail door marketeers steeds worden onderschat.

Krantenadvertenties verhogen de ROI van de campagne met maar liefst 570%, terwijl meer dan een op de vijf direct mails aanleiding geeft tot een commerciële actie, en tijdschrift advertenties genereren £2,43 voor elke £1 die wordt geïnvesteerd. De statistieken die pleiten voor effectiviteit van gedrukte media zijn duidelijk.

Merken die de kracht van het tastbare aanwenden om een impact te creëren, een emotionele verbinding te maken en de herinnering te verbeteren, zijn een stijgende trend. Marketing en reclame gaan immers over grote ideeën. Aan die ideeën is er geen gebrek in de gedrukte media-ruimte. Kijk niet verder dan het ‘Cannes Lions International Festival of Creativity’, waar een aantal echt innovatieve print campagnes met de hoogste onderscheidingen werden bekroond.

Peter Field: “We worden overhoop gehaald en oververkocht op een unieke digitale toekomst. We moeten de realiteit onder ogen zien en een meer op feiten gebaseerde kijk hebben op wat echt de drijfveren achter de effectiviteit zijn.”.

Over het algemeen zijn marketingcampagnes het meest effectief wanneer drukwerk wordt gebruikt als onderdeel van een geïntegreerde aanpak. Onderzoek toont aan dat het toevoegen van drukwerk aan de mediamix de ROI van de campagne verhoogt en meer vertrouwen schept dan anders het geval zou zijn.

Naar aanleiding van de nakende lancering van een gloednieuw in-house project hebben we in ons kwartaal magazine een tastbare promotie pagina toegevoegd die verwijst naar de landingspagina van het nieuw project.

Dit drukwerk behaalde ons resultaten die we online nog niet kunnen verwezenlijken hebben. We bereikten ruim 1,000 mensen waarvan net geen 15% converteerde. Wanneer je weet dat de gemiddelde online conversie voor de meeste sectoren om en bij de 3 tot 5 procent hangt, dan pas besef je de kracht van drukwerk.