Graphius zet haar koers naar modernisering verder in 2020

Traditionele kwaliteit & service met moderne look & feel

In mei 2019 nam Graphius haar branding grondig onder de loep en besloot voor een rebranding die te gaan die ook de modernisering van het bedrijf intern weerspiegelt naar de buitenwereld toe. Graphius toverde haar logo om tot een krachtiger en sterker alternatief die duidt op een zelfzekere toekomst voor de Gentse drukkerij groep met ondertussen al 4 vestigingen en 450 vakmensen die prachtig drukwerk maken voor sommige van de meest befaamde musea,  uitgeverijen en ondernemingen.

De nieuwe look en feel van het merk duidt ook op een wijziging van strategie wat positionering betreft. Het exponentieel groeiend belang van e-commerce en een online identiteit gingen ook CEO Denis Geers niet voorbij en actie op deze trend liet niet lang op zich wachten.

Er werd gesleuteld aan een krachtige content strategie voor de sociale media van de groep, performance marketing om de vacature invulling en brand awareness te stimuleren en een makeover van de 3 websites waren slechts het begin van de online shift. De online strategie van Graphius zal zich later dit jaar volledig kunnen ontplooien met de komst van een online bestelplatform die op veel manieren uniek zal zijn ten opzichte van reeds bestaande online drukkers.

Een omni-channel aanpak die werkt

De vernieuwde aanpak werd royaal onthaald door de klanten van Graphius en andere grafische professionals. Met ruim 38,000 unieke bezoekers afgelopen jaar en een explosieve groei van 430% op onze sociale media kanalen kunnen we besluiten dat deze aanpak de juiste is en de anders traditionele industrie van drukwerk ook klaar is voor modernisering. De positieve feedback en interactie van de klanten op onze sociale media zijn een bevestiging voor ons dat we de juiste weg zijn ingegaan door te kiezen voor een online aanpak die gelijkwaardig is aan onze traditionele aanpak.

Op die manier sluit onze online aanpak nauw aan met het traditionele en kan ook Graphius als volwaardig omni channel bedrijf functioneren. Offline rekenen we vooral op onze branding die aanwezig is op het bedrijf als ook op tal van industrie gerelateerde evenementen of uitgaves en de kracht van drukwerk wordt aangewend bij onze direct mailing of het Graphius magazine.

De kers op de taart was ongetwijfeld de offerte aanvraag voor 4,000 magazines via het Facebook kanaal van Graphius.

Onze visie voor 2020

2019 was voor ons het jaar van experimenteren op het gebied van online. Uit deze experimenten hebben we waardevolle conclusies genomen en onze online strategie bijgestuurd aan de hand van deze conclusies. Daarnaast is ook het vertrouwen in een online aanpak aangewakkerd dankzij het behaalde resultaat en de rechtstreekse en onrechtstreekse opbrengsten van de online investeringen.

In 2020 zal Graphius zijn online aanpak schalen en net zoals bij het traditionele verhaal een koploper trachten te zijn in de drukkerij wereld.