Drukkerij Graphius & Uitgeverij Lannoo werken samen voor 125 jaar VBO

Digitaal zorgt voor een indruk, print voor een herinnering.

De keuze van het VBO om te gaan voor een gedrukte, tastbare en vooral duurzaam geproduceerde versie van de kennis die ze in ruim 125 jaar verzameld heeft, is een bewuste keuze. Waarom die bewuste keuze? Voor deze speciale verjaardag wou het VBO beroep doen op alle zintuigen die niet te vinden zijn op de digitale manier. Daarom koos het VBO voor de kracht van drukwerk en 2 ervaren ondernemingen (Drukkerij Graphius & Uitgeverij Lannoo) om dit werk te realiseren.

Het volume en de tastbaarheid van het boek geven de inhoud een extra dimensie. De keuze voor een gedrukte versie van het boek in een huidige setting waar de digitale bedrijven als paddestoelen uit de grond schieten spreekt boekdelen. Het tijdloze belang van papier en drukwerk die onze sector niet vreemd is vindt zijn weg ook terug naar andere sectoren en bedrijven.

Een complementaire aanpak van zowel digitaal als drukwerk blijkt meer dan ooit de strategie te zijn bij onze klanten. Digitaal zorgt voor een indruk, print voor een herinnering.

Ondernemen Voor Welvaart: 125 & Beyond

Op 13 februari 1895 sloten 183 ondernemingen een constructief bondgenootschap. Vandaag spreekt het VBO voor meer dan 50.000 ondernemingen, goed voor driekwart van de tewerkstelling in de private sector en 80% van de Belgische uitvoer.

In het boek ‘Ondernemen Voor Welvaart: 125 & Beyond’ getuigen sleutelfiguren uit ondernemend België getuigen over de impact van 25 scharniermomenten – van Generatiepact over Herenakkoord tot de recente Brexit. Ondanks de wilde ideeën en inspirerende ambities van jongeren als ook de ervaringen van doorgewinterde ondernemingen blijft de realiteit de enige voedingsbodem. Innoveren is meer dan ooit noodzakelijk in een wereld waar technologische vooruitgang en alledaagse realiteit is geworden en een voortrekkersrol niet vanzelfsprekend is.

Het VBO hoopt met dit boek alleszins een duwtje in de rug te geven en aan te zetten tot een constructieve en vooral ook duurzame verdere samenwerking.

Het boek ‘Ondernemen voor Welvaart. 125 jaar & beyond’ is door Lannoo gepubliceerd en is sinds 13 februari 2020 verkrijgbaar bij de Belgische boekhandels. Het is ook beschikbaar in het Frans, onder de titel ‘Entreprendre pour la prospérité. 125 ans & beyond’, in een uitgave van Racine.